32opaal

*** Vakantiewoning te Brugge

Het huis

Het vakantiehuis werd in 1867 gebouwd als één van zes eenheidswoningen en volledig gerenoveerd in 2002. De houten plankenvloeren werden zorgvuldig hersteld en geven het huis een gezellige warme gloed.

Gelijktijdig werd het huis van alle hedendaags woon- en gebruikscomfort voorzien: ingebouwde kluis, elektrische verwarming in elke ruimte, krachtig Wi-Fi signaal doorheen de hele woning, strijkijzer en strijkplank. Ook voor de kleinsten zijn de nodige voorzieningen er: hoge kinderstoel, babybedje en traphekje.  Het overdekte terrasgedeelte in de afgesloten tuin kan perfect als veilige fietsberging dienst doen.

De Poitevinstraat bestaat reeds tenminste sinds het begin van de 14e eeuw, ze ligt nét buiten de eerste, 12e eeuwse stadsomwalling van Brugge. Vermoedelijk dankt de straat haar naam aan Willem Poitevin, een vleeshandelaar die er woonde en het initiatief nam tot het bestraten van de toen nog aarden weg.

Leefruimte

Het gelijkvloers is het licht-overgoten, gezellige en praktisch ingerichte hart van de ***vakantiewoning Opaal. Je komt het huis binnen in een praktisch ingedeelde inkomhall: op de ruime kleerhanger kan iedereen jassen en tassen opbergen, de fiets kan je binnen aan de fietshaak veilig weghangen.

De achterliggende heldere leefruimte met ruim eet- en kookgedeelte loopt door in een zonnige patio met overdekt en bemeubeld terrasgedeelte. In de woonkamer valt het licht doorheen de seizoenen royaal binnen dankzij de ruime veranda. De eeuwenoude beuk in het achterliggende park versterkt nog het continu luchtige buiten-gevoel.

In de twee drie-zitsbanken kan je rustig ontspannen voor de TV (> 100 kanalen), je uitstap voor de volgende dag samenstellen aan de hand van de aanwezige documentatie, een vakantieboek, magazine, DVD of gezelschapsspel kiezen uit de ruil-bibliotheek, ...

De keuken is volledig ingericht met, o.a., vaatwasser, microgolfoven, 4 elektrische kookplaten, koelkast met vriesvak, koffiezet, waterkoker, broodrooster, 12-delig servies, kookpotten en -pannen en keukengerei. Tafelen voor zes personen is hier een plezier, naar keuze aan de eettafel binnen of aan de terrastafel buiten.

Het overdekt terras kan ook gebruikt worden om fietsen een droog en veilig onderkomen te bieden. Nog op het gelijkvloers bevindt zich een toilet met wasbakje

Sanitair

 

 


Slapen

De vlot begaanbare trap met stevige dubbele leuning leidt je naar de drie afzonderlijke 2-persoons slaapkamers op de eerste en de tweede verdieping. Het babybedje kan in de kamer van je keuze worden opgesteld. Natuurlijk is er ook een traphekje voorhanden om de veiligheid van je koter boven te garanderen.

Karmeliet
Poitevin
Park