32opaal

*** Vakantiewoning te Brugge

Omgeving

Brugge

Het centrum van het middeleeuwse Brugge is niet alleen erkend als Unesco werelderfgoed.  Het bruist ook van kunst, ambacht, muziek, hippe boetieks, topgastronomie en zoveel meer. 

Alleen al kuieren over de Brugse kasseitjes en langs de smalle reien brengt je al in een romantische bui.

De Opaal*** vakantiewoning is het uitgelezen vertrekpunt voor al je wandelingen en tochten in en rond Brugge. 

Maak een fietstocht van Brugge naar de kust: Zeebrugge is op slechts 15 km gelegen.  Ook de stranden van Knokke-Zoute, Knokke-Heist, De Haan en Bredene liggen perfect binnen fietsbereik. 

Als je over Damme fietst, kan daar een mooie pauze inlassen.  Tijdens het vaarseizoen kan je ook de boot “Lamme Goedzak” op kanaal tussen Brugge en Damme  nemen: je fietsen neem je gewoon mee op de boot.  Het half uurtje varen op een loodrechte, met bomen omzoomd kanaal brengt je tot volmaakte rust. 

De kust is eveneens per spoor eenvoudig bereikbaar: richt je blik dan op Zeebrugge, Knokke, Blankenberge, of Oostende. Met de wagen kan je deze en nog andere badsteden aandoen, zoals De Haan met zijn typische cottages en villa's of het één kilometer-brede zandstrand van De Panne.

Voor de kinderen zijn het Boudewijn Seapark en het Dolfinarium in Brugge (Sint-Michiels) of het Sea Life Center in Blankenberg een ware attractie … en dat is het ook voor de volwassenen, geef toe.

Zelfs het zuidelijke deel van onze provincie ligt korter bij dan je zou denken: op minder dan een uur ben je met de wagen al in Diksmuide, Ieper of Nieuwpoort.

Wegwijs in Brugge? Bekijk de interessante links >>Routebeschrijving